Vojvodina Open i Dunavski kup

30.06/02.07.2017.

Od 30. lipnja do 2.srpnja 2017. u Subotici na Palićkom jezeru održana je međunarodna regata “Vojvodina Open”, na kojoj su se veslale i discipline koje se boduju za “Dunavski kup”.
Na regati se natjecalo 420 veslačica i veslača u 400 posada iz 26 klubova i iz četiri države, Srbije, Hrvatske Mađarske i Bugarske.
Regata je organizatorima ujedno poslužila kao generalna proba za nadolazeću  “Europsku sveučilišnu regatu”.
Veslačice i veslači HVKV-a zauzeli su jedno treće, dva četvrta i jedno peto mjesto.

Treće mjesto i brončanu medalju u četvercu na pariće za kadetkinje (4xGU15) osvojile su: Tena Ostojić, Anamarija Žigić, Maja Kukuruz i Marta Jovanovac.
U disciplini četverca na pariće za juniorke B (4xJWB) četvrte su stigle Anamarija Žigić, Maja Kukuruz, Agata Vrančić i Katarina Bataković, isto mjesto u četverca na pariće za kadete (4xBU15) zauzeli su Mislav Širić, Lovro Benaković, Bruno Sekulić i Matej Vukić.
Četverac na pariće za juniore B (4xJMB) u sastavu Filip Vukić, Matko Gašparić, Ivan Kolar i Danijel Jakovac četvrtim mjestom u pred natjecanju završio je svoj nastup.
U samcu za veterane Gordan Šestan stigao je četvrti.
Uz naš klub iz Hrvatske nastupio je i Osječki “Iktus” koji je osvojio ukupno treće mjesto te HVKV Baranja iz Draža.
Vrijeme je bilo promijenjivo. Uz sunce i kišu koji su se izmjenjivali (u subotu) i vjetar je mijenjao svoj smjer (od bočnog mit do bočnog kontra). Većim posadama stvarao je probleme u održanju pravca dok malima opasnost od prevrtanja. Utjecaju vjetra više su bile izložene vanjske staze šest i pet. Zbog navedenog i izveslana vremena u pojedinim disciplinama su čudna.
Zahvaljujemo domaćinima iz VK Palića na gostoljubivosti a našim susjedima iz VK Iktusa na transportu i posudbi čamca.
Čestitamo našim veslačicama i veslačima kao i trenerima na postignutim rezultatima.

GŠ.