Prvenstvo Republike Hrvatske za juniore i kadete

07/09.07.2017.

Na najvažniju regatu u godini, Prvenstvo RH za juniore, juniorke, kadete i kadetkinje,  HVKV uputio se sa sedam posada. Konkurencija je bila velika te se u pojedinim posadama veslalo i po tri utrke prije samog finala.

Četverac na pariće za juniore B od trinaest posada zauzeo je peto mjesto u B finalu, ukupno jedanaesto. Prije B finala u kvalifikacijama stigao je četvrti. U četvercu su veslali Filip Vukić, Matko Gašparić, Ivan Kolar, Danijel Jakovac.
Antonija Kukuruz u samcu za kadetkinje B drugim mjestom u kvalifikacijama od ukupno četrnaest veslačica plasirala se u polufinale. U polufinalnoj utrci četvrtim mjestom izborila je plasman u B finale u kojem je dominirala i pobijedila.
U dvojacu na pariće za kadete A,  Bruno Sekulić i Matej Vukić u konkurenciji osamnaest posada četvrtim mjestom u kvalifikacijama morali su kroz repesaž tražiti svoj plasman u polufinale. 
Drugim mjestom u repesažu izborili su plasman u polufinale. U polufinalnoj utrci petim mjestom plasirali su se u B finale u kojoj su stigli su četvrti, ukupno deseti.
U samcu za kadete B, Bruno Krizmanić u konkurenciji petnaest samaca u A finalu stigao je peti. Put do finala prethodile su dvije uspješne utrke. Prvo je u kvalifikacijama drugim mjestom ostvario plasman u polufinale u kojem je drugim mjestom ostvario izravan plasman u A finale.
Prvu i jedinu brončanu medalju klubu donijela je ekipa četverca na pariće za kadetkinje B, Tena Ostojić, Anamarija Žigić, Maja Kukuruz i Marta Jovanovac.
Ivan Kolar i Danijel Jakovac nakon utrke u četvercu na pariće prvog dana veslali su i dvojac na pariće u kojem su u A finalu zauzeli šesto mjesto.
Agata Vrančić i Katarina Bataković u dvojcu na pariće za juniorke B u finalu B stigle su treće, ukupno devete. Plasman u B finale su prethodile kvalifikacije u kojima su stigle pete.
Rezime plasmana je po jedno treće, peto, šesto, sedmo, deveto, deseto i jedanaesto mjesto.
Mnogim veslačicama i veslačima bilo je ovo prvo veliko natjecanje s velikim brojem kvalifikacijskih utrka koje uz visoke temperature natjecatelje isrpljivalo do krajnjih granica. Tim više i postignuti rezultati su značajniji.
Napomenimo kako su i na ovoj regati veslačice i veslači bili pod stručnim vodstvom naših trenera Damira Barišića i Krešimira Djalte.

GŠ.