MASTERS WORLD ROWING BLED 2017.

10. 09. 2017.

Na dosada najmasovnijem veteranskom svjetskom prvenstvu koji se održao od 6. do 10. rujna 2017. godine na Bledu,  boje kluba i Republike Hrvatske uspješno su branili naši veslači Krešimir Džalto i Mirko Benaković.

Prvog dana veslali su u svojoj “udarnoj” disciplini 2- u kategoriji C.
Na prolaznih 500 m bili su četvrti da bi u završnih 500 m podigli tempo i izbili na treće mjesto koje su zadržali do kraja utrke. Stazu od 1000 m izveslali su u izvrsnom vremenu 3.36.14. Prvo i drugo mjesto zauzele su posade Njemačke, četvrti su bili Česi a peti Britanci koji su na prolaznih 500 m bili treći.
Drugog dana Krešo i Mirko veslali su u 4- u kategoriji C4. te su zauzeli peto mjesto s vremenom 3.32.90.
Četverac bez je kombinacija triju klubova, Mladosti,Mornara i Vukovara. U kombiniranoj posadi veslali su: Kerim Mujkić, Jakov Bočina, Mirko Benaković, Krešimir Djalto.
Trećeg dana Krešo i Mirko veslali su 8+ u kategoriji C.
Kombinirana posada Croatie, Mladosti i Vukovara vremenom 3.06.29 zauzela je treće mjesto. Prva je bila kombinirana posada Austrije, Mađarske i Njemačke, druga posada Njemačke. Iza naše posade, četvrta stigla je posada Austrije a peta Češka.
Naša kombinirana posada 8+ veslala je u sastavu Debi Bregenz, Kerim Mujkić, Branko Markota, Mirko Benaković, Krešimir Djalto, Krešimir Ćulo, Antun Kostelić, Mladen Lužajić i Goran Polonji.
Bilo je to vrlo uspješna regata za naše veterane a za očekivati je u budućnosti i željeno zlato.

GŠ.