1.regata Miljenka Finderlea 2018.

24.03.2018.

U subotu 24. ožujka 2018. u Zagrebu u zimskim uvjetima, po mit vjetru i valovima održana je prva ovogodišnja regata kontinentalnog kupa. Otežani uvjeti iziskivali su tehničku dorađenost i snalažljivost posada. 
HVKV nastupio je sa šesnaest veslača u deset posada te ukupno osvojio jedno prvo, dva druga, tri treća, dva četvrta te jedno peto mjesto.
Prije finala kvalifikacije su veslale naših pet posada od kojih je samo jedna “zapela”, ne plasiravši se u finale.

Naš reprezentativac Mato Brandt istaknuo se drugim mjestom u finalu u disciplini samaca za seniore A. Prije finala taktički je odveslao kvalifikacije plasirajući se drugim mjestom u finale. Napomenimo kako je u finalu prvi stigao olimpijac Martin Sinković, drugi naš Mato a treći svjetski “lakić” Luka Radonić.
U samcu za juniorke B,naša perspektivna veslačica Katarina Bataković s pravom možemo reći kako se “probudila”. Prvim mjestom u kvalifikacijama plasirala se u finale u kojem se okitila srebrom.
Miloš Govedarović i Bruno Krizmanić u dvojcu na pariće prvim mjestom u kvalifikacijama plasirali su se u finale u kojem su osvojili treće mjesto.
Jedino prvo mjesto na regati za naš klub osvojile su Tena Ostojić i Marta Jovanovac u dvojcu na pariće za kadetkinje.
Treće mjesto u finalu zauzeli su Krešimir Džalto u samcu za veterane te Marijana Bataković u samcu za seniorke A.
Četvte su stigle Antonija Kukuruz u samcu kadetkinje A,  te Anamarija Žigić i Agata Vrančić u dvojcu na pariće za juniorke B.
Mato Gašparić i Ivan Kolar trećim mjestom u kvalifikacijama plasirali su se u finale u kojem su potom stigli peti.
Toni Žaja i Lovro Grahič stigli su peti u kvalifikacijama.
Bodovanjem rezultata naš klub zauzeo je šesto mesto od ukupno četrnaest koliko se natjecalo.
Napomenimo kako su i na ovoj regati veslači veslali pod stručnim vodstvom svojih trenera Damira Barišića i Krešimira Džalte.
 
Rezultati finala

GŠ.