3. kup regata Miljenka Finderlea i 15. regata sv. Filipa i Jakova

06.05.2018.

U subotu 05. svibnja 2018. godine održana je 15. Regatu sv. Filipa i Jakova ujedno 3. Regata veslačkog kupa Miljenka Finderlea.
Regata je održana u sklopu obilježavanja Dana Grada Vukovara. Protekla je u odličnoj organizaciji  HVKV-a, HVSa i VSZ-a. Cilj kao nekada nalazio se neposredno uzvodno od prilaza skeli, tako da su veslači imali ravnu stazu a gledatelji nesmetan pogled na cijeli tijek utrka. Vrijeme je bilo gotovo idealno za veslanje. Sunčano, bez valova s blagim sjevernoistočnim vjetrom.

Tijekom utrka prošao je samo jedan brod. Veslačice i veslače bodrila je publika koju su mahom činili roditelji, prijatelji veslača i veslanja. Nastupilo je 8 klubova iz zemlje (klubovi članovi kupa) i jedan iz inozemstva (VK. Palič iz Subotice). Od ukpno 26 utrka veslačice i veslači HVKV-a nastupili su u 16 utrka te osvojili dva prva, pet drugih četiri treća, tri četvrta mjesta te po jedno peto i šesto mjesto.

Posebno zadovoljstvo vukovarcima upriličio je naš olimpijac Damir Martin nastupom u samcu za seniore u kojem je stigao prvi ispred našeg samca Mate Branta. Ovaj put za zlatne medalje pobrinule su se seke Bataković, Katarina i Marijana koje su svaka u svojoj kategoriji samica zauzele prvo mjesto. Ove godine uveli smo da osvajačima medalja iste dodijeljuju i članovi njihovih obitelji iz Vukovara. Tako je gđa. Nada Martin zlatnu medalju dodijelila svome unuku Damiru a sestrama Bataković njihov otac, itd.

U ukupnom bodovanju regate HVKV zauzeo je ukupno visoko četvrto mjeto, zahvaljujući vrlo dobrim rezultatima. Napomenimo kako su sudačku službu činili vukovarski suci. Potpune rezultate možete vidjeti na stranici VSZ-a. Čestitka svim natjecateljima i njihovim trenerima.

Rezultati naših posada po disciplinama.

Prvo mjesto:
1XSŽ Marijana Bataković
1XJŽB Katarina Batakoić

Drugo mesto:
1XSM  Mato Brandt
2XJŽA Anamarija Žigić, Maja Kukuruz
4XKŽA Nika Čale, Marta Atanasovska, Lara Edennski, Anja Vinković
4XJMB Mislav Širić, Bruno SEkulić, Mislav Šlaufhauzer, Filip Vukić
4XGIG KMB Matko Širić,Martin Mišetić, Bruno Gašparić, Borna Ivanković, korm. Luka Gemeri

Treće mjesto:
1XJMA Ivan Kolar
2XKMA Miloš Govedarović, Bruno Krizmanić
2XKŽA Tena Ostojić, Marta Jovanovac
4XKMA Matej Maljak, Lovro Grahić, Toni Žaja, Domgoj Drobac

Četvrto mjesto:
2XJŽB Agata Vrančić, Mihaela Mihaljević
2XJMA Matej Vukić, Filip Marošičević
2XSM Matko Gašparić, Ivan Kolar

Peto mjesto:
1XKŽA Antonija Kukuruz

Šesto mjesto:
2XJMB  Ivan Drobac, Matej Vukić

GŠ.