JUMBO 2018.

02-03. 06.2018.

Prvog vikenda u lipnju mjesecu na Jarunu tradicionalno održava se velika međunarodna regata svih dobnih skupina. Utemeljitelj regate JUMBO po kojem se i naziva regate već nekoliko godina nije među nama. Naš klub je nastupio u punom sastavu od kadeta do seniorke. Vrijeme je iako bez vjetra i valova bilo klimatski izuzetno teško za veslanje zbog čega su hitne liječničke ekipe imale niz intervencija kao ni do jedne godine do tada.
Prvog dana nastupili smo u tri posade.

Četverac na pariće za kadetkinje u sastavu Antonija Kukuruz, Marta Atanosovski, Tena Ostojić i Marta Jovanovac drugim mjestom u kalifikacijama plasirale su se u A finale. Iako su izveslali bolje vrijeme u A finalu od kvalifikacija ipak nije bilo dovoljno za medalju. S vremenom 3.48.98 morale su se zadovoljiti četvrrtim mjestom. Bez medalje ostala je i posada četverca na pariće za juniorke B. Treće mjesto “pobjeglo ” im je za 1 sekundu. Posadu su činile Mihaela Mihaljević, Agata Vrančić, Katarina Bataković i Maja Kukuruz. Ipak HVKV u  subota nije ostao bez osvojene medalje. Za to se pobrinula Marijana Bataković okitivši se srebrom u disciplini samica za seniorke.
U nedjelju drugog dana natjecanja šest naših posada veslale su kvalifikacije.
U disciplini dvojca na pariće za kadetkinje A naša prva posada u sastavu Tena Ostojić i Marta Jovanovac trećim mjestom te po izveslanom vremenu plasirale su se u B finale. Druga posada u sastavu Nika Čale i Antonija Kukuruz trećim mjestom završile su svoj nastup.
Petim mjestom u kvalifikacijama “zapela”je  i posada dvojca na pariće za juniore B u sastavu Mislav Širić i Filip Vukić.
Prva posada dvojca na pariće za juniorke B, Katarijan Bataković i Maja Kukuruz trećim mjestom u kvalifikacijama plasirala se u A finale. U istoj disciplini naša druga posada Lara Edelinski i Agata Vrančić četvrtim mjestom plasirale su se u B finale.
U B finale plasirala se i posada dvojca na pariće za kadete A , Miloš Govedarović i Bruno Krizmanić.
Istog dana poslije podne veslane su A i B finalne utrke u kojima smo zauzeli jedno četvrto, peto, šesto te prvo i drugo mjesto u B finalu, ukupno gledajući sedmo i osmo mjesto.
U disciplini dvojca na pariće za kadetkinje A , Tena Ostojić i Marta Jovanovac u B finalu stigle su prve, ukupno sedme.
Prva posada dvojca na pariće za juniorke B, Katarijan Bataković i Maja Kukuruz zauzele su šesto mjesto u A finalu dok su Lara Edelinski i Agata Vrančić u B finalu stigle druge, ukupno osme. Peta u B finalu stigli je ekipa dvojca na pariće za kadete A, Miloš Govedarović i Bruno Krizmanić dok je četverac na pariće za juniore A u sastavu Matej Vukić, Filip Marošičević, Matko Gašparić i Ivan Kolar stigli četvrti.

GŠ.