28. (75.) PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE 2018.

06.-08.07.2018.

Na juniorskom državnom prvenstvu naš klub nastupio je u devet (9) posada te ostvario četiri (4) plasmana u A finale i četiri (4) u B finele od kojih se posada četverca na pariće za kadetkinje okitila brončanom medaljom. Posada četverca veslala je u sastavu Antonija Kukuruz, Marta Atanasovski, Tena Ostojić i Marta Jovanovac.

U petak prvog dana natjecanja četvrtim mjestom u kvalifikacijama plasman u B finale ostvario je Ivan Kolar u 1xJMA , dok je drugim mjestom Bruno Krizmanić u 1xKMA svoj daljnji prolaz do finala morao tražiti u subotu kroz repesaž. 
U subotu drugim mjestom Bruno Krizmanić ostvario je danje napredovanje prema finalu.
Ivan Kolar u B finalu stigao je četvrti. Isto mjesto ali u A finalu ostvarila je posada 4xJŽB u sastavu Mihaela Mihaljević, Agata Vrančić, Maja Kukurz i Katarina Bataković.
Istog dana uslijedila su pred natjecanja za raspisane finalne utrke u nedjelju.
Tako su petim mjestima u kvalifikacijama plasman u B finale izborile posade 4xJMA , 1xJMA i 1xKMA.
Plasman u B finale šestim mjestom u kvalifikacijama ostvarila je druga posada 2xJŽB. Jedini plasman u veliko A finale ostvarila je prva posada 2xJŽB i to drugim mjestom u kvalifikacijama.
U nedjelju naše tri posade veslale su u veliko A i u malom B finalu.
Treće mjesto osvojila je već navedena posada 4xKŽA.
Petim mjestom morala se zadovoljiti Katarina Bataković u disciplini 1xJŽB a šestim prva posada 2xJŽB u kojoj su veslale Mihaela Mihaljević i Maja Kukuruz.
Drugo mjesto u B finalu zauzela je posada 4xJMA u sastavu Matej Vukić, Matko Gašparić, Filip Marošičević i Ivan Kolarte.
Drugo mjesto u B finalu osvojio je i  Bruno Krizmanić  u samcu 1xKMA koji se od svih naših posada najviše naveslao. No to je sudbina samaca.
Peto mjesto u B finalu zauzela je druga posada 2xJŽB u kojoj su veslale Lara Edelinski i Anamarija Žigić.
Kao i na prijašnjim regatama veslači su bili vođeni pod stručnim vodstvom naših trenera D.Barišića i K.Djalte.
Napomenimo kako su na prvenstvu sudili i naši sudtci S.Šijanović, B.Dinješ, B.Vrančić i T.Baumgertner.

GŠ.