36. croatia open 2019

13/14.04.2019.

Na jakoj tradicionalnoj međunarodnoj regati Croatia Open na Jarunskom jezeru naš klub nastupio je sa dvije juniorske posade dvojcu i četvercu na pariće. Vremenske prilike nisu bile naklonjene veslačima ali je sve bilo regularno iako vrlo hladno kišovito i vjetrovito.

Prvog dana naša posada u dvojcu na pariće  za juniore A, Ivan Kolar i Filip Marošićević u svojoj kvalifikacijskoj skupini u jakoj međunarodnoj konkurenciji zauzela je treće mjesto. Nažalost to nije bilo dovoljno za plasman u A finale iako po vremenu koje su ostvarili tamo objektivno pripadaju. To su i dokazali izvrsnim prvim mjestom u B finalu i izveslanim vremenom 7.07.76. koje je treće vrijeme u A finalu.
Drugog dana Ivan i Filip zajedno sa Matejom Vuković i Matkom Gašparićem veslali su u četvercu na pariće za juniore A. Drugim mjestom u kvalifikacijama plasirali su se u A fimnale. Startali su odlučno i u prvih 500 m zauzimali drugu poziciju da bi već na prolazu 1000 m pali na sedmu poziciju. Posljednjih 500m podigli su tempo i pojačali ritam, počeli smanjivati razliku ali ipak kasno za nešto više. Bilo je to zasigurno jedno veliko iskustvo naših veslača na međunarodnoj veslačkoj sceni.
Čestitamo na uspjehu. 

GŠ.