29. Prvenstvo Hrvatske za juniore i kadete- srebro 2-JŽA

08.07.2019.

Od 5. do 7. srpnja na zagrebačkom Jarunu održano je Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Prvog dana naše veslačice i veslači nastupili su u devet  a dugog dana u četiri utrke. Prvenstvo smo završili sa jednom srebrnom medaljom i to u dvojcu bez kormilara za juniorke  u sastavu  Mihaela Mihaljević, Agata Vrančić  disciplini tate Berislava Vrančića.
Uz navedeno drugo mjesto zauzeli smo tri četvrta mjesta, tzv drvene medalje,  te po jedno peto, sedmo, jedanaesto i dvanaesto mjesto. Najviše utrka izveslala je skifistkinja Ana Vinković što i ne čudi jer je to predrođeno skifistima.

Petak, prvog dana eliminacija Matej Vukić u samcu za lake juniore te Filip Marošićević u samcu za juniore A drugim mjestima ostvarili su plasman u A finale. U istoj disciplini Ivan Kolar trećim mjestom plasirao se u B finale dok je Anja Vinković za  kadetkinje četvrtim mjestom svoju nadu za daljnje napredovanje morala potražiti u repesažu. 
U subota prijepodne u finalnim utrkama već spomenute Mihaela Mihaljević i Agata Vrančić osvojile su srebrnu medalju u dvojcu bez za juniorke. Istoga dana Lara Edelinski i Marta Atanasovska stigle su sedme u dvojcu na pariće za juniorke A, dok je  Matej Vukić četvrti u samcu za lake juniore.
Filip Marošičević zauzeo je peto mjesto u A finalu samaca za juniore A.
Trećim mjestom u repesažu Anja Vinković plasirala se u polufinale samaca za kadetkinje.
Poslije podne istog dana veslale su eliminacije za nedjeljna finala.
Finale A ostvarila je Mihaela Mihaljević drugim mjestom u disciplini lakih juniorki. Finalom B morala se zadovoljiti Marta Atanasovska nakon ostvarenog četvrtog mjesta u eliminacijama samaca za juniorke B i Ana Vinković nakon petog mjesta za kadetkinje B.
U nedjelju, u B finalu Ana Vinković stigla je šesta tj. ukupno dvanaesta te Marta Atanasovski peta, ukupno jedanaesta u samcu za juniorke B.
U velikom A finalu zauzeli smo dva četvrta mjesta i to u disciplini četverca na pariće za juniore A i to u sastavu Ivan Kolar, Filip Marošićević, Matija Hardi i Matej Vukić  te Mihaela Mihaljević u samcu za lake juniorke.
Vrijeme za veslanje bilo je pogodno. Veslači su bili pod stručnim vodstvom svojih trenera.
Čestitamo na postignutim uspjesima

GŠ.