Daljinska regata 2020. god.

06.06.2020.

U subotu 6.  lipnja 2020. god. u organizaciji VSZ-a održana je Daljinska regata na Jarunu u malim disciplinama. Prva je to regata poslije izvanrednog stanja uzrokovanog  KOVIDOm-19. Veslači kao i svi sportaši “gladni” natjecanja jedva su dočekali regatu. Vrijeme je bilo bez vjetra ali sa maglom. Naši samci postigli su sedmo, deveto i trinaesto vrijeme u svojim kategorijama. Regata je imala međunarodni karakter jer su uz hrvatske veslače nastupili i veslači Slovenije.

U samcu za seniore A, Mato Brandt stazu od 8 km izveslao je u vremenu 33.15.29. Deveto je to vrijeme koje bi moglo nagovijestiti njegov povratak u vrh hrvatskog seniorskog veslanja ukoliko uslijedi kontinuirani i mukotrpan rad. Solidne rezultate polučili su i Matej Vukić i Ivan Hardi. U samcu za juniore A, Matej Vukić stazu od 8km izveslao je u vremenu 36.39.43 zauzevši trinaesto mjesto dok je u juniorima B,  Ivan Hardi duplo kraću stazu izveslao  za 19.58.35 ostvarivši ukupno sedmo vrijeme. 
Veslači su nastupili uz stručnu pratnju trenera D.Barišića.
Zahvaljujući svesrdnoj pomoći Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara realizirana je nabava nove prikolice za čamce koju su u nedjelju dovezli K.Džalto i M.Benaković. Novom prikolicom osiguran je siguran transport čamaca na regate. Fond  je prepoznao potrebe i napore kluba za osiguranjem uvjeta za rad te mu na tome neizmjerno zahvaljujemo.

GŠ.