Zagreb Open Regatta 2020.

06.07.2020.

Na međunarodnoj regati Zagreb Open na kojoj su uz veslačke klubove iz Hrvatske nastupili i tri veslačka kluba iz susjedne nam Slovenije kao i reprezentativne posade obiju država, boje našeg kluba branilo je trinaest (13) veslačica i veslača u dvanaest posada. Regata je održana u subotu i nedjelju po sunčanom i vrućem vremenu sa slabim vjetrom promjenjiva smjera. Možemo reći kako je ova i to prva regata u ovoj godini (u normalnim uvjetima među posljednjima) za naše posade završila uspješno. Bogatiji smo za dvije srebrne i tri brončane medalje.

Prvog dana natjecanja četvrtim mjestom u kvalifikacijma u dvojcu bez za seniore B, zapeli su Matej Vukić i Matko Gašparić, kao i petim mjestom Ivan Kolar u samcu za seniore B. Kadeti su se natjecali po skupinama bez prethodnih eliminacija. U dvojcu na pariće za kadetkinje A,  Ella Paljušaj i Anja Vinković stigle su četvrte, dok su Lina Lučić i Klara Orkić u istoj disciplini zauzele šesto mjesto. Prvu brončanu medalju donio je Matej Maljak u samcu za kadete. Drugim mjestom i srebrnom medaljom u dvojcu na pariće za juniore B ugodno su nas iznenadili Domagoj Drobac i Borna Ivanković. U samcu za seniore A, Mato Brandt stigao je četvrti i to u jakoj konkurenciji poznatih reprezentativnih veslačkih imena Slovenca Rajka Hrvata i Osječanina Davida Šaina. Isto mjesto ali u dvojcu bez kormilara za seniorke zauzele su Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski koje su u startu izgubile pravac što ih je koštalo boljeg plasmana.
Drugog dana natjecanja kadetkinje u samcima osvojile su treće, četvrto i peto mjesto. Brončanom medaljom okitila se Ella Paljušaj. Anja Vinković zauzela je četvrto a Klara Orkić peto mjesto. Za razliku od prvog dana, Matej Vukić i Matko Gašparić u dvojcu bez za seniore osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju. Drugog dana Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski zamijenili su disciplinu dvojac bez za seniorke, dvojcem na pariće za juniorke A u kojoj su stigle pete. Ivan Kolar u samcu za seniore trećim mjestom u kvalifikacijama završio je svoje natjecanje, dok je  Mato Brant drugim mjestom u istoj disciplini ostvario plasman u A finale u kojem je velikom borbenošću izborio treće mjesto i brončanu medalju. Veslači su nastupili pod stručnim vodstvom svojih trenera D.Barišića i K. Džalte koji su ujedno prevozili veslače i čamce.
Čestitka na postignutim rezultatima.

GŠ.