30. Hrvatsko veslačko prvenstvo

13.09.2020.

Na 30. Hrvatskom veslačkom prvenstvu za kadete, juniore, seniore i veterane koje se održalo od 10. do 13. rujna 2020. na veslačkoj stazi Jarun naših dvadeset veslačica i veslača, dva trenera u dvanaest disciplina ostvarili su pet A i pet B finalna nastupa.
Osvojili su jedno prvo, treće i četvrto mjesto te dva druga mjesta u velikom A finalu te jedno prvo, drugo i treće te dva četvrta u B finalima.

Prvu srebrnu medalju osvojile su Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski u dvojcu bez za juniorke A.
Posada četverca bez za juniore B u sastavu Bruno Gašparić, Domagoj Drobac, Ivan Hardi, Borna Ivanković u finalu B stigli su četvrti.
Istoga dana Matej Vukić u samcu za lake juniore zauzeo je prvo mjesto u B finalu. Finalnoj utrci prethodilo je prednatjecanje u vrlo jakoj skupini kojemu je Matej stigao treći. Po izveslanom vremenu Mateju je bilo mjesto u velikom A finalu.
Drugu srebrnu medalju klubu donijele su kadetkinje A u disciplini četverca na pariće u sastavu Nikolina Građanski, Kiara Orkić, Ella Paljušaj i Anja Vinković.
istoga dana nažalost Matej Maljak u samcu za kadete iz tehničkih razloga je disklalificiran.
Mihaela Mihaljević u samcu za lake juniorke trećim mjestom u kvalifikacijama plasirala se u finale A u kojem je osvojila četvrto mjesto.
Za Karla Bendra možemo reći da se na ovom prvenstvu naveslao. U disciplini samca za kadete u četvrtfinalu stigao je drugi, u polufinalu šesti da bi u B finalu zauzeo treće tj. ukupno deveto mjesto.
Prvo zlato u nedjelju, zadnjeg dana natjecanja okitili su se naši veterani u dvojcu bez Mirko Benaković i Krešimir Džalto u svojoj kategoriji (ukupno treći).
U velikom A finalu četvrto mjesto zauzeli su Matej Vukić i Matko Gašparić u dvojcu bez za lake seniore.
Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski svoju snagu su okušali u starijoj skupini dvojca bez za seniorke. Četvrtim mjestom u kvalifikacijama ostvarile su plasman u B finale u kojem su potom stigle druge, ukupno osme.
Naši mladi seniori Ivan Kolar i Filip Marošičević u dvojcu na pariće trećim mjestom u kvalifikacijama izborili su veliko A finale u kojem su  stigli šesti.
Veslačice i veslači natjecali su se pod stručnim vodstvom svojih trenera Damira Barišića i Krešimira Džalte koji su ih ujedno i prevozili te kao i obično na regati bili i “mama i tata”. 
Natjecanje se održalo po sunčanom i vrućem vremenu gotovo bez vjetra i u okolnostima Covida-19.
Čestitamo na borbenosti i postignutim uspjesima.  

GŠ.