Jumbo regata 2021.

07.06.2021.

Na stazi jezera Jarun petog i šestog lipnja 2021.godine održana je 23. međunarodna regata Jumbo u organizaciji veslačkog kluba Jarun iz Zagreba. Ove godine na ovoj najmasovnijoj regati u RH, nastupili smo sa veslačicama i veslačima u kategoriji kadeta A i B te veterana. Rezime oba dva dana natjecanja su dva prva, te po jedno četvrto i peto mjesto u A finalu, te jedno drugo u finalu B. Tri posade svoje natjecanje završili su u eliminacijama. Velika većina kadetskih posada prvi put je veslala u označenim (albano) prugama.
Većinu trka naše posade izveslale su prvog dana natjecanja i to po lijepom sunčanom vremenu, za razliku od drugog dana kada je doslovno “lijevala” kiša.

Prva naša posada KŽA 2x u sastavu Nikolina Građanski i Laura Kerek četvrtim mjestom u eliminacijama ostvarile su plasman u B finale u kojem su istog dana poslije podne stigle druge (ukupno osme). Naša druga posada u istoj disciplini u sastavu Nikolina Roša i Ema Tomić petim mjestom u eliminacijama završile su svoje natjecanje. 
Sedmi u eliminacijama u disciplini KMA 4x su Karlo Bendra, Matija Komšić, Andrej Popović, Toni Čulig i Nikolina Roša.
Prvim mjestom i zlatnom medaljom okitili su se Ivana Građanski u samcu za kadetkinje B, te Krešimir Džalto i Mirko Benaković u kombiniranoj posadi četverca bez za veterane.
Istoga dana posada KMB 4x+GIG u kojoj su veslali Niko Ivanković, Ivan Bella Janković, Mateo Novak, Luka Krizmanić i Mika Klinovski zauzeli su peto mjesto.
U nedjelju, drugog dana natjecanja po obilnoj kiši prva i druga naša posada KŽA 1x Nikolina Građanski i Ema Tomić, šestim mjestom u svojim skupinama završile su svoj nastup.
Ivana Građanski u kombinaciji sa veslačicom VK Glagoljaš stigla je četvrta u disciplini KŽB 2x.
Veslačice i veslači nastupili su pod stručnim vodstvom trenera K.Džalte koji je ujedno sa M.Benakovićem prevozio veslače i čamce te brinuli o prehrani.
U sudačkoj službi su bila i dva naša suca T. Baumgertner i B. Vrančić.
Čestitamo na borbenosti i ostvarenim rezultatima.

GŠ.