CROATIA OPEN 2021.

5.7.2021.

Veslački savez Zagreba i Hrvatski veslački savez organizirali su međunarodnu veslačku regatu koja se održala 03. i 04. 07.2021. na regatnoj stazi Jarun. HVKV nastupao je u 11 posada te osvojio dva druga, peta i deseta mjesta te po jedno četvrto i jedanaesto mjesto.

Prvog dana natjecanja po izdašnom mit vjetru prije podne naše posade u samcima veslale su kvalifikacije te plasmanima ostvarili plasman u B finale. Tako je Mato Vukić u samcu za juniore A stigao treći, Karlo Bendra u samcu za kadete i Mihaela Mihaljević u samcu za seniorke zauzeli četvrto mjesto dok je Ella Paljušaj u samcu za juniorke stigla peta. Poslije podne veslale su se finalne A i B. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Matej Maljak i Ivan Hardi u dvojcu bez za juniore B. Peti u finalu A stigla je ženska kadetska posada četverca na pariće u sastavu Nikolina Roša, Nikolina Građanski, Ema Tomić i Valentina Mrkonja. U samcu za juniorke A,  Ella Paljušaj u finalu B stigla je četvrta (ukupno deseta) kao i Matej Vukić u samcu za juniore A, dok je Karlo Bendra zauzeo 5 mjesto (ukupno jedanaesto).
Drugog dana natjecanja sve naše posade veslale su izravno A finale. Srebrnom medaljom okitile su se Ella Paljušaj i Mihaela Mihaljević u dvojcu na pariće za seniorke. Četvrta je stigla posada kadetkinja A dvojca na pariće Nikolina Građanski i Valentina Mrkonja, dok je peto mjesto zauzela Emma Tomić u samcu za kadetkinje A. Posada četverca bez za juniore u sastavu Domagoj Drobac, Matej Maljak, Borna Ivanković i Ivan Hardi iz tehničkih razloga nisu završili utrku.
Posade su nastupile pod stručnim vodstvom svojih trenera D. Barišića i K. Džalte koji su ujedno prevozili veslače i čamce.
Čestitka na postignutom uspjehu.

GŠ.