DAMŠO U VUKOVARU

18.08.2021.

Naš olimpijac, skifist Damir Martin Damšo, počastio nas je svojom posjetom.
Ni u trenutcima slave nije zaboravio Vukovar i HVKV kao i u svim prijašnjim godinama velikih uspjeha. Velika je to čast za klub i sve njegove članove a posebno poticaj mladim naraštajima koji su imali priliku neposredno družiti se i poslušati njegove savjete.
Trener D. Barišić obratio se prigodnim riječima i u ime kluba uručio mu simbolični poklon, tenisice tvrtke Borovo sa simbolima grada Vukovara.
Svi prisutni fotografirali su se sa našim slavnim olimpijcem.

Podsjetimo nakon dva osvojena srebra, u četvercu na pariće na olimpijadi u Londonu i u samcu na olimpijadi u Riju gdje mu je zlato izmaklo za stotinku sekunde, ponovno se popeo na olimpijski tron u Tokiju, brončanom medaljom u najtežoj disciplini samcu. Dodamo li kako je od posljednje olimpijade u Riju prolazio kroz velike nedaće zbog zdravstvenih tegoba, osporavanja “zlih jezika”, kako i sam kaže osvojena brončana medalja u Tokiju zlatnog je sjaja.
Utrka u Tokiju dobio je posljednjim zaveslajima svog poznatog furioznog finiša u kojem je prestigao odličnog skifistu Danca Sverri Nielse-na. Do konačnog prikaza rezultata fotofiniša strepili smo kako se ne bi ponovi Rio. Srećom nije bilo nedoumice i brzo je prikazan poredak osvajača medalja sa Damšom na trećoj poziciji. Svima nam je pao kamen sa srca i mogli smo se veseliti još jednom podvigu našeg Damše.
Zahvaljujemo se na posjeti i radujemo se tvojim nadolazećim uspjesima. 

GŠ.