HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO – BRONCA SŽ 2-

Na regatnoj stazi – Jarun, Zagreb od 16-19. rujna 2021. godine održano je 31.(78). Veslačko prvenstvo Republike Hrvatske. Pod stručnim vodstvom trenera D. Barišića  natjecalo se naših devet veslačica i šest veslača u ukupno devet disciplina te osvojili jedno treće i peto mjesto, te dva četvrta u A finalu, te dva prva, jedno drugo i treće mjesto u B finalu. Rezultati bi bili i bolji da je ždrijeb grupa prednatjecanja bio pošteniji.

Ivana Građanski u samcu za kadetkinje B u prvoj eliminacijskoj utrci nije se snašla, gubila je pravac te stigla četvrta. Svoju šansu za plasman u finale A, iskoristila je prvim mjestom u repesažu. U finalu A, osvojila je odlično četvrto mjesto gdje joj je za manje od jedne sekunde izmakla brončana medalja.
Kadetkinje A, u četvercu na pariće u sastavu Nikolina Rošo, Laura Kerek, Nikolina Građanski i Ema Tomić prvim mjestom u prednatjecanju izravno su se plasirale u A finale u kojem su potom zauzele peto mjesto.
Sa ždrijebom grupa nisu imali sreće Borna Ivanković, Domagoj Drobac, Matej Maljak i Ivan Hardi u disciplini četverca bez za juniore B. Naime, četvrtim mjestom u svojoj grupi ostvarili su plasman u B finale ali s  izveslanim vremenom u ostalim skupinama ostvarili bi plasman u A finale. To su i potvrdili više nego uvjerljivim prvim mjestom u B finalu kao i izveslanim vremenom.
Matej Vukić u samcu za lakih juniora A, trećim mjestom u prednatjecanju plasirao se u B finale u kojem je zauzeo isto treće mjesto. U istoj disciplini ali za lake seniore, poslije eliminacija u kojima je bio četvrti, u B finalu stigao je drugi.
U dvojcu bez za juniore B, prvim mjestom u prednatjecanju Ivan Hardi i Matej Maljak ostvarili su plasman u A finale u kojem su zauzeli odlično četvrto mjesto.
Najveću nepravdu ždrijebom grupa osjetila je Ella Paljušaj koja je u samcu za juniorke B, trećim mjestom ostvarila plasman u B finale iako ostvarenim vremenom u drugim skupinama bila bi uvjerljivo prva te bi se plasirala u A finale. Svoju kvalitetu dokazala je prvim mjestom B finalu a kasnije i u utrci dvojca bez za seniorke.
U dvojcu na pariće za juniorke B, Anja Vinković i Klara Orkić zauzele su treće mjesto u B finalu nakon prethodnog četvrtog mjesta u eliminacijama.
I na kraju natjecanja u nedjelju stigla nam je jedina, brončana medalja. Ella Paljušaj i MIhaela Mihaljević u dvojcu bez za seniorke u uzbudljivoj, izjednačenoj utrci u kojoj su imali i borbu s pravcem, uspješno su završile osvojivši treće mjesto i brončanu medalju. Prve su bile svjetske prvakinje sestre Jurković.
Na regati su sudili i naši suci Berislav Vrančić i Božo Dinješ a Branimir Marinović i trener Damir Barišić su uz svoje obveze i prevozili veslače i čamce.
Vrijeme prvog dana (četvrtak) natjecanja nije bilo naklonjeno veslačima. Zahladilo je i padala je kiša. Srećom loše prognoze nisu se ostvarile i svakim danom vrijeme je bilo sve ljepše, toplije, bez kiše i vjetra te sve sunčanije, na zadovoljstvo svih aktera regate.
Veslačice i veslači svojim rezultatima iskazali su potencijale za budućnost uz daljnji uporni rad.
Čestitam na borbenosti i postignutim rezultatima.

GŠ.