IZVJEŠĆE SA 18. VESLAČKOG MARATONA VUKOVAR ILOK

U subotu 25.09.2021. održan je tradicionalni 18. po redu Vukovarski veslački maraton i to na dionici dugoj 34 km od Vukovara do Iloka. Maraton se održava u spomen na osnutak 204. Vukovarske brigade i 32 poginula i nestala člana Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar u obrani Vukovara i Republike Hrvatske u domovinskom ratu.
Start kao po običaju uslijedio je u 12.h, poslije službenog otvaranja i polaganja vijenaca podno križa na ušću Vuke u Dunav. Vrijeme za veslanje je bilo pogodno, sunčano, bez vjetra i valova uz niski vodostaj Dunava.
Kao i svaki maraton, sama utrka je bila iznimno zahtjevna, ali maratonci su pokazali iznimnu spremnost, borbenost i izdržljivost.
Na ovogodišnjem maratonu nastupilo je 9 osmeraca, iz Osijeka, Zagreba, Metkovića, Dubrovnika, Kaštela, Zadra i domaćina Vukovara.
Natjecali su se u kategoriji gradova, veterana i otvorenoj kategoriji.
Ukupni pobjednik 18. Vukovarskog veslačkog maratona i pobjednik otvorene kategorije je posada VK Croatia u vremenu 1:51:42. Posada je iskustva- veterana i mladosti- juniora. U njoj su veslali i naša dva vukovarca, veterani  Zdravko Anđel i Zvonimir Borbaš. Video uradak maratona možete vidjeti klikom na link  https://m.youtube.com/watch?v=sXxnK8oA0yg&feature=youtu.be

Pobjednik kategorije gradova je posada grada Osijeka, sastavljena od veslača VK Iktusa koja je stazu dugu 34 km izveslala u vremenu 1:52:43.
Pobjednik u kategoriji veterana je kombinirana posada VK Iktus VK Jarun VK Mladost i VK Zagreb s vremenom 1:54:48.
Posada grada Vukovara zauzela je drugo mjesto u kategoriji gradova te ukupno peto i to sa vremenom 1:59:14. Za grad Vukovar veslali su Juraj Miličić, Matko Gašparić, Matej Vukić, Ivan Kolar, Filip Marošićević, Branimir Marinović, Karlo Sedlar, Mato Brant i kormilar Bruno Gašparić.
Na maratonu nastupila je i jedna ženska kombinirana posada veslačica VK Jadrana iz Zadra VK Zagreba i HVK Vukovara – Mihaela Mihaljević i kormilarka Ella Paljušaj.  U dvije posade bili su i naši kormilari Domagoj Džalto i Domagoj Drobac te veslač Matej Manjak
Sudačku službu su činili naši sudci Tomislav Baumgertner, Berislav Vrančić i Siniša Šijanović.
Ekipa HGSS-a. bila je na vodi u pripravnosti za potrebe intervencije a regulaciju prometa na Dunavu provodila je Policije i Kapetanije Vukovar.
Ovom prigodom zahvaljujem se pokroviteljima i sponzorima a posebno Ministarstvu hrvatskih branitelja kao i gosp. Zdravku Anđelu.
Organizacija maratona kao i do sada bila je na zavidnom nivou uz angažiranje mladih članova na čemu im zahvaljujemo.
Nadamo se da su se u našem gradu svi ugodno osjećali i pozivamo sve na slijedeći 19. Vukovarski veslački maraton.
Rezultate po kategorijama možete vidjeti ovdje: VETERANI, OTVORENA, GRADOVI, UKUPNO.

GŠ.