38. Međunarodna regata CROATIA OPEN

Na 38. međunarodnoj regati Croatia-Open koja se održala od 8 – 10 travnja 2022. godine na zagrebačkom Jarunu, nastupile su dvije naše juniorske posade u dvojcima bez kormilara i u dvojcima na pariće.

Na regati se okupilo  više od 700 veslačica i veslača iz 12 država, što samo po sebi govori o jačini regate. Posljedica je to želje za natjecanjem koje je izostalo u protekle dvije pandemijske godine. Regata je održana je po hladnom, promjenjivom i vjetrovitom vremenu.

Naša posada dvojca na pariće za juniore  2xJMB u sastavu Matej Maljak i Erik Balog Širić u velikoj konkurenciji od 34 posade nije se uspjela probiti u završnicu natjecanja. Svoj nastup okončali su četvrtim mjestom u kvalifikacijama. Samo prvo mjesto vodilo je izravno u A finale. Zbog dosadašnjeg neiskustva nije se ni očekivao značajniji rezultat, ali posada ima potencijal uz puno rada i treninga.

U disciplini dvojca bez za juniore 2-JMA veslali su Domagoj Drobac i  Borna Ivanković.
Zauzeli su 7 mjesto u jakoj međunarodnoj konkurenciji. S obzirom kako su se pripremali  za nastup u drugoj disciplini rezultat je zadovoljavajući.

Napomenimo kako su posade nastupile pod stručnim vodstvom svoga trenera prof. Damira Barišića koji je ujedno prevozio posade i čamce.

Nakon duljeg sušnog perioda glede natjecanja poslije ove regate slijedi nastup svih naših posada u nadolazećim regatama a jedna od njih koja slijedi je na domaćem „terenu“ u Vukovaru.
Radujemo se novim uspjesima i čestitamo na dosada postignutim.