Završena 18. po redu regata sv. Filipa i Jakova ujedno i 2. regata VKMF 2022. godine

18. po redu regata sv. Filipa i Jakova ujedno i 2. regata VKMF 2022. godine je završena, na regati je nastupilo preko 230 veslača iz kontinentalne i primorske Hrvatske i iz 11 različitih klubova. Utrke su se održale u ukupno 26 disciplina od kadetskih do seniorskih kategorija. 

Boje Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar branilo je 24 veslača u 11 posada i ostvarili odlične rezultate te osvojili ukupno 8 odličja. 

Prvi na regati su nastupili naši najmlađi u gigu za kadete B te osvojili 1. mjesto, u posadi su veslali Novak Mateo, Sabljić Ilija, Janković Ivan Bella, Šeremet Josip, a kormilario je Štalmajer Dorian. Također u gigu, ali za kadetkinje B nastupile su Paulić Iva, Kerek Leona, Ostojić Tara, Smolčić Mia i kormilar Sučić Luka te također osvojile 1. mjesto. U četvercu za kadete naša posada je zauzela 5. mjesto, a u čamcu su nastupili Krizmanić Luka, Vinković Niko, Mamić Jure, Vukojević Slaven. Naše kadetkinje nastupile su u dvije različite discipline samcu, gdje je veslala Kerek Laura i osvojila brončanu medalju, a u dvojcu na pariće HVKV je imao 2 posade koje su osvojile 1. mjesto a veslale su Građanski Ivana, Tomić Ema te 3. mjesto za koje su se izborile Ivković Marija, Sučić Lorena. Naši juniori također su nastupili u nekoliko različitih disciplina, a prvi je nastupio Maljak Matej u samcu za mlađe juniore i osvojio 4. mjesto te je bio nadomak medalje. 4. mjesto u dvojcu na pariće za mlađe juniore osvojili su Balog Širić Erik i Barišić Gabrijel. Juniorka B Građanski Nikolina osvojila je sjajno 2. mjesto, a naša seniorka Mihaljević Mihaela također je u samcu osvojila 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji. 

U utrci četveraca bez kormilara za juniore, koja je ujedno i Memorijalna utrka hrvatskih branitelja – članova Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar te osvojili prvo mjesto i pehar koji je i ove godine ponosno ostao u našem klubu. 

Čestitamo svim našim veslačima, ali i ostalima te se nadamo da ćemo se i idućih godina družiti u ovako velikom broju.