JUMBO REGATA 2022.

U period od  3. do 6. lipnja, na  24. međunarodnoj regati “Jumbo” u Zagrebu na kojoj  su sudjelovali klubovi iz Hrvatske i Slovenije naš klub nastupio je sa 16 veslačica i veslača .
Prvog dana natjecanja okitili su se sa dvije zlatne medalje a drugog dana sa dvije zlatne te po jednom srebrnom i brončanom medaljom.

Prvog dana veslali su: 2XKŽA VUK1 Ivana Građanski i Ema Tomić, VUK2 Marija Ivković i Laura Kerek. Kroz kvalifikacije, između 19 posada iz  Hrvatske i Slovenije Laura i Marija izborile su A finale gdje su zauzele 6. mjesto, dok su Ema i Ivana malo podbacile te u finalu B zauzele 3. mjesto (ukupno deveto).
Veslali su i kadetkinje i kadeti B u školskim čamcima GIG I te pobjedili u svojim utrkama.
Za djevojčice nastupile su: Iva Paulić, Leona Kerek, Tara Ostojić, Mia Smolčić i kormilar Josip Šeremet, a za dječake: Mateo Novak, Ilija Sabljić, Ivan Bela Janković, Josip Šeremet i kormilar Mia Smolčić.
Prvog dana nastupili su i dječaci u kategoriji  kadeta A u sastavu Slaven Vukojević, Jure Mamić, Luka Krizmanić i Mika Klinovski te su zauzeli 6. mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a što nije bilo dovoljno za plasman u finale. Napomenimo kako je konkurencija bila velika u 19 prijavljenih posada.

Drugog dana su ponovo svi nastupili ali u drugim disciplinama te ostvarili slijedeće rezultate:

Kadeti B u sastavu VUK1 Mateo Novak i Josip Šeremet 3. mjesto, a VUK2 Ilija Sabljić i Ivan Bela Janković 2. mjesto. Kadetkinje B, u sastavu VUK1 Tara Ostojić i Mia Smolčić, kao i VUK2 Iva Paulić I Leona Kerek osvojile su 5. mjesto u svojim skupinama.
Kadetkinje A su veslale 4X u sastavu Marija Ivković, Ivana Građanski, Laura Kerek, Ema Tomić te osvojile 1. mjesto. Također, kadeti A su veslali GIG u sastavu Slaven Vukojević, Jure Mamić, Luka Krizmanić, Mika Klinovski i kormilar Tara Ostojić te  osvojili 1. mjesto.
Veslačice i veslači nastupali su pod stručnim vodstvom svoga trenera Krešimira Džalte koji je ujedno zajedno sa članom uprave Branimirom Marinovićem prevozio veslače i čamce.
Čestitke na postignutim rezultatima.