Regata Sabljaci

Na jezeru Sabljaci u Ogulinu 25.06.2022. održana je 28. regata Sabljaci ujedno 4. regata veslačkog Kupa „Miljenka Finderlea. Veslalo se na stazi od 1000 metara u svim dobnim skupinama. Nastupilo je više od dvjesto veslačica i veslača iz veslačkih klubova članica kupa.

Naš klub nastupio je u tzv. malim čamcima u sedam disciplina te ukupno ostvario jedno prvo, četiri druga i dva treća mjesta. Svi su osvojili medalje. Uvjerljivu pobjedu i zlatno odličje ostvarila je Nikolina Građanski u samcu za juniorke B ( 1x JŽB). Drugoplasiranu veslačicu „ostavila“ je za više od 15 sekundi.
Srebrom su se okitili „samci“, Domagoj Drobac u samcu za juniore A (1x JMA), regatni povratnik Mato Brandt u samcu za seniore A (1x SMA) , Mihaela Mihaljević u samcu za seniorke A (1x SMA) te u dvojcu bez za juniore A (2- JMA) Matej Maljak i Ivan Hardi kojima je prvo mjesto i zlatno odličje izmaklo za samo 24 stotinki sekunde. Ista posada zauzela je treće mjesto u dvojcu bez za seniore (2- SM).
Treće mjesto i brončanu medalju osvojili su i Gabrijel Barišić i Erik Balog Širić u disciplini dvojca na pariće za juniore B (2x JMB).

Vrijeme je bilo vjetrovito ali bez padalina a koja nije rijetkost za ovo područje. Veslačice i veslači nastupili su pod stručnim vodstvom svoga trenera Damira Barišića koji je ujedno prevozio veslače i čamce.
Čestitamo na postignutim rezultatima.