IZVJEŠĆE SA 19. VUKOVARSKOG VESLAČKOG MARATONA

U subotu 24.09.2022. održan je tradicionalni 19. po redu Vukovarski veslački maraton i to na dionici dugoj 34 km od Vukovara do Iloka. Veslački maraton je jedini koji se održava u Republici Hrvatskoj i to u spomen na osnutak 204. Vukovarske brigade i 32 poginula i nestala člana Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar u obrani Vukovara i Republike Hrvatske u domovinskom ratu.
Start kao po običaju uslijedio je u 12.h, poslije službenog otvaranja i polaganja vijenaca podno križa na ušću Vuke u Dunav. Vrijeme je bilo sunčano, sa umjerenim kontra vjetrom i malim valovima uz niski vodostaj Dunava.
Kao i svaki maraton, sama utrka je iznimno zahtjevna, ali maratonci su pokazali zavidnu spremnost, borbenost i izdržljivost.
Na ovogodišnjem maratonu nastupilo je 11 osmeraca, iz Osijeka, Zagreba, Metkovića, Dubrovnika, Splita, Rijeke, Rame (BIH) i domaćina Vukovara.
Natjecali su se u kategoriji gradova, veterana i otvorenoj kategoriji.
Ukupni pobjednik 19. Vukovarskog veslačkog maratona i pobjednik u kategoriji gradova je posada Grada Osijeka-VK Iktusa u vremenu 1:51:43.
Pobjednik u kategoriji veterana je posada VK Croatie iz Zagreba s vremenom 1:55:38.
Posada grada Vukovara zauzela je četvrto mjesto u kategoriji gradova te ukupno deveto i to sa vremenom 2:09:37.
Za grad Vukovar veslali su: Petar Tomičić, Davor Radić, Stjepan Miličić, Ivan Kolar, Harald Brandt, Mato Brandt, Matej Vukić, Matko Gašparić, kormilar Mihaela Mihaljević.
Na maratonu nastupila je i jedna ženska posada veslačica VK Iktusa iz Osijeka, koja je u kategoriji gradova zauzela 3. a u ukupnom poretku 8. mjesto i to s vremenom 2.07.10.
Posada VK Rame iz susjedne nam BiH-a veslala je u otvorenoj kategoriji te s vremenom 2.16.19 zauzela ukupno 11 mjesto.
U dvije posade bili su i naši kormilari Josip Šeremet i  Mihaela Mihaljević.
Sudačku službu vodili su naši sudci Tomislav i Fran Baumgertner te   Siniša Šijanović.
Ekipa HGSS-a. bila je na vodi u pripravnosti za potrebe intervencije a regulaciju prometa na Dunavu provodila je Policije i Kapetanije Vukovar.
Ovom prigodom zahvaljujem se svim pokroviteljima i sponzorima.
Organizacija maratona kao i do sada bila je na zavidnom nivou uz angažiranje velikog broja članova a napose mladih na čemu im zahvaljujemo.
Nadamo se da su se u našem gradu svi ugodno osjećali i pozivamo sve na slijedeći 20. Vukovarski veslački maraton koji će biti organiziran u svečanom jubilarnom ruhu.
Zbirne rezultate po kategorijama i grupama možete vidjeti ovdje: 
ZBIRNI REZULTATI, REZULTATI PO GRUPAMA.