37. Tradicionalna međunarodna veslačka regata i 1. regata veslačkog kupa Miljenko Finderle

Unatoč prethodnim meteorološkim najavama lošeg vremena, u zadnji tren prognoza se promijenila i najavljeno je lijepo vrijeme za vikend u Puli te su se naši veslači zaputili u istu kako bi predstavljali boje HVK Vukovar na 1. ovogodišnjoj regati kupa Miljenko Finderle. Na regati je nastupilo više od 250 veslača i veslačica iz 12 veslačkih klubova kontinentalne Hrvatske. U velikoj konkurenciji naši veslači su uspjeli izboriti ukupno 5 odličja. 

U konkurenciji seniorskih samaca, naš dugogodišnji veslač Mato Brandt osvojio je ukupno 2. mjesto te srebrno odličje. Kako bi se u Vukovar vratilo i barem jedno zlato pobrinule su se mlađe juniorke Marija Ivković i Laura Kerek u kategoriji dvojca na pariće, također u konkurenciji mlađih juniorki ali u samcu, Ema Tomić osvojila je srebrno odličje. U kategoriji mlađih juniora u dvojcu na pariće nastupili su Karlo Bendra i Erik Balog Širić te osvojili ukupno 4. mjesto. Kadetske boje kluba branilo je ukupno 10 veslača i veslačica u 2 četverca i jednom dvojcu na pariće. Posada kadeta u četvercu na pariće u sastavu Ilija Sabljić, Mateo Novak, Ivan Bela Janković, Josip Šeremet odveslali su do sjajnog srebrnog odličja, a kadetkinje u četvercu na pariće, Iva Leko, Iva Paulić, Tara Ostojić, Mia Smolčić osvojile su ukupno 3. mjesto. U dvojcu na pariće za kadete nastupili su Marko Špehar, Andrej Urisk te osvojili ukupno 5. mjesto. 

Obzirom na vrlo malo preveslanih kilometara zbog lošijih vremenskih uvjeta ovog proljeća trener Krešimir Džalto izrazio je veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima te je ovime najavio jednu obećavajuću i zanimljivu sezonu veslanja u Vukovaru.