2. regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea i 19. regata sv. Filipa i Jakova.

U subotu, 29.travnja 2023. godine, u organizaciji Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar i Veslačkog saveza Zagreba te uz pomoć riječnog MUP-a i HGSS-a održana je 2. regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea i 19. regata sv. Filipa i Jakova. Ukupno je raspisano 24 utrke, a na regati je nastupilo približno 200 veslačica i veslača iz kontinentalne i primorske Hrvatske. Vrijeme je bilo idealno kako za veslanje tako i za posjetitelje kojih je bio zavidan broj na našoj prekrasnoj šetnici. Posade mlađih kadeta veslale su na stazi od 500 m a sve ostale na stazi od 1000 m.

Za naše veslače regata je bila svojevrsna „berba“ medalja s obzirom kako ih je većina posada koji su nastupili na regati i osvojila. Ukupni poredak naših posada je tri prva, šest drugih, jedno treće te jedno četvrto mjesto. Po disciplinama poimence rezultati naših veslačice i veslači su slijedeći:

4x+ GIG MIX – Grgur Grubišić, Alen Pakter, Leon Hudak, Leona Kerek,korm. Maja Putnik 1. mjesto🥇
4x KM: VUK 1: Štalmajer Dorian, Urisk Andrej, Mamić Jure, Šeremet Josip – 4. mjesto
VUK 2: Sabljić Ilija, Novak Mateo, Janković Ivan Bella, Vinković Niko – 2. mjesto🥈
2x KŽA: Ostojić Tara, Građanski Ivana – 2. mjesto🥈
4x KŽA: Vlačić Sara, Paulić Iva, Leko Iva, Smolčić Mia – 2. mjesto 🥈
1xJMB: Balog Širić Erik – 2. mjesto 🥈
2xJMB: Barišić Gabriel, Anđelković Norin – 3.mjesto 🥉
2xJŽB: VUK1 Građanski Nikolina, Kerek Laura – 1. mjesto 🥇
VUK2 Ivković Marija, Tomić Ema – 2. mjesto 🥈
4-JMA: Barišić Gabriel, Balog Širić Erik, Hardi Ivan, Drobac Domagoj – 2. mjesto 🥈
1xSMA: Mato Brandt – 1. mjesto 🥇

Napomenimo kako su veslačice i veslači veslali pod stručnim vodstvom trenera Krešimira Džalte te kako su na regati sudili suci našega kluba. Čestitamo na osvojenim medaljama koje zasigurno predstavljaju daljnju motivaciju za rad i natjecanja u nadolazećim regatama. Čestitamo organizatorima na još jednoj uspješno organiziranoj regati.