31. Intercity regata ujedno i 3. regata Kupa Miljenka Finderlea

U subotu 13. svibnja 2023. godine na regatnoj stazi Jarun poslije svjetske veslačke elite na regati 1. Svjetskog kupa,  naše posade „ukrstile“ su vesla sa hrvatskim posadama na 31. Intercity regata ujedno i 3. regata Kupa Miljenka Finderlea.
Vrijeme na regati nije im bilo naklonjeno s obzirom na kišu i hladnoću.
Pod stručnim vodstvom trenera K. Džalte nastupilo je četrnaest veslačica i veslača u osam posada  te ukupno osvojili jednu srebrnu te tri brončane medalje.
U većini disciplina veslala su se prednatjecanja za ulazak u finalne utrke.
Andrej Urisk u samcu za kadete A (KMA1x) četvrtim mjestom u prednatjecanju kvalificirao se u B finale u kojem je stigao peti (ukupno jedanaesti).
Ilija Sabljić i Josip Šeremet u disciplini kadeta A dvojca na pariće (KMA2x) četvrtim mjestom u kvalifikacijama plasirali su se  B finale u kojem su stigli treći  (ukupno deveto).
Ivana Građanski u disciplini kadetkinja A u samcu (KŽA1x) u eliminacijama bila je peta da bi u finalnoj B utrci stigla prva (ukupno sedma).
Domagoj Drobac u samcu za juniore A (JMA 1x) petim mjestom u prednatjecanju plasirao se u B finale u kojem je zauzeo drugo mjesto (ukupno osmo).
Mateo Novak, Ivan Bella Janković, Luka Krizmanić i Niko Vinković zauzeli su drugo mjesto u A finalu utrke četveraca na pariće za kadete A (KMA 4x) te se okitili srebrnom medaljom.
U disciplini dvojca na pariće za juniorke B (JŽB 2x) Nikolina Građanski i Ema Tomić osvojile su treće mjesto i brončanu medalju. U istoj disciplini Marija Ivković i Laura Kerek stigle su pete.
Brončani je bio i naš najbolji veslač Mato Brandt u disciplini samca za seniore (SM 1x).
Ova regata jedna je u nizu u pripremama za nadolazeću najvažniju regatu Prvenstvo Hrvatske.
Čestitke svim veslačicama, veslačima i treneru na postignutim rezultatima.