OTKAZAN 21. VUKOVARSKI VESLAČKI MARATON

Dragi veslači i prijatelji, ovim putem vas nažalost moramo obavijestiti kako je ovogodišnji Vukovarski veslački maraton OTKAZAN.

Naime, kao što ste do sada mogli saznati iz medija Dunavom nam se približava veliki vodeni val čiji se vrhunac očekuje u srijedu, sa vršnim vodostajem koji će biti gotovo metar preko razine našeg kluba te nas čeka obrana kluba od ozbiljnih šteta koje bi mogla prouzrokovati ova poplava.

Slijedom navedenog, organizacijski odbor donio je odluku o otkazivanju maratona obzirom na nemogućnost prilaska veslačkom domu, ali i nemogućnost sigurnog izlaska na vodu pa tako i veslanja po samom Dunavu koji će biti nabujao i brz te nositi brojne panjeve koji stvaraju dodatnu opasnost za sva plovila. Također zbog gustog kalendara događanja u Listopadu isti nismo u mogućnosti odgoditi. Ukoliko su neke od ekipa uplatile prijavninu ista će biti vraćena u cijelosti.

Zaista nam je žao zbog ovakvih okolnosti na koje nažalost nismo mogli utjecati, posebno zbog toga jer su nam već pristigle brojne prijave te je ove godine ponovno interes za maraton bio velik i trebao je to biti još jedan u nizu festivala veslanja i druženja, te vas upravo zbog toga pozivamo da slijedeće godine dođete u što većem broju kako bi održali ove godine preskočeni 21. VUKOVARSKI VESLAČKI MARATON zadnjeg vikenda u Rujnu 2025. godine. Puno pozdrava iz Vukovara u zadnjim fazama pripreme obrane od poplave!